Pizza s paprikou a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s paprikou a brokolicí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34862 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Kedlubna |
2 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
255 g | Polenta |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 292g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 103g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 787,7mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Paprika červená, Polenta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s paprikou a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozdělíme na růžičky. Listy pórků nakrájíme na drobno. Kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut. |
2 | Papriku omyjeme a očistíme od nečistot. Nakrájíme ji na tenké proužky. |
3 | Zeleninovou směs rozmačkáme asi ve 100 ml vývaru, ve kterém se vařila. |
4 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a za stálého míchání vsypeme polentu podle návodu na obalu. |
5 | Polentu pak dáme na plech a rovnoměrně na ni rozprostřeme zeleninovou směs a kousky papriky. Vše pak pečeme při 220 stupních Celsia cca 15 minut v troubě. |