Recept

Vejce plněná křenovou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 34864
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Křen
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Lučina - termizovaný
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
0% Sacharidy 1 g
18% Tuky 14 g
9% Sodík 189 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vejce plněná křenovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a podélně rozpůlíme.

2

Žloutky vyjmeme a v misce smícháme s lučinou, zakysanou smetanou a nastrouhaným křenem. Podle chuti osolíme a ušleháme na hladký krém.

3

Poloviny bílků urovnáme na plochou mísu a ozdobně je naplníme připravenou pěnou.

4

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept