Recept

Kachna ve vinné omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34868
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibule
1500 g Kachna mražená
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
400 ml Víno červené
300 g Zakysaná smetana
300 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,266 kcal
Kilojoule 5 295kJ
4% Sacharidy 13 g
151% Tuky 113 g
23% Sodík 452 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kachna ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.

2

Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.

3

Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.

4

Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.

5

Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.

6

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept