Rybí filé zapékané s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapékané s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 203,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé zapékané s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozložíme do zapékací mísy s rozehřátým olejem a mírně osmahneme. |
2 | Omyté a osušené porce filé osolíme, poprášíme mletou paprikou a položíme na cibulový základ. Zalijeme smetanou rozmíchanou s nastrouhaným sýrem, vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut. |
3 | Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |