Ovocný nákyp s maraschinovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný nákyp s maraschinovým krémem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34872 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
125 g | Cukr moučkový |
100 g | Kompot hruškový |
100 g | Kompot jahodový |
100 g | Kompot meruňkový |
100 g | Kompot višňový |
50 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Krém | |
35 g | Cukr moučkový |
0,1 l | Likér Maraschino (Maraska) |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 784,7mg |
Draslík | 222,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kompot hruškový, Kompot jahodový, Kompot meruňkový, Kompot višňový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Likér Maraschino (Maraska), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný nákyp s maraschinovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo. |
2 | Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme. |
3 | Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme. |
4 | Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout. |