Jednoduchý recept

Ovocný nákyp s maraschinovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34872
Kategorie: Nákypy

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
125 g Cukr moučkový
100 g Kompot hruškový
100 g Kompot jahodový
100 g Kompot meruňkový
100 g Kompot višňový
50 g Máslo čerstvé
125 g Mouka pšeničná hrubá
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
35 g Cukr moučkový
0,1 l Likér Maraschino (Maraska)
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
21% Sacharidy 75 g
49% Tuky 36 g
6% Sodík 113 mg
33% Bílkoviny 19 g

Ovocný nákyp s maraschinovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo.

2

Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme.

3

Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme.

4

Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept