Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34873
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Česnek
1500 g Kuře
350 ml Mléko - podmáslí
125 g Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
150 ml Olej slunečnicový
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
45 g Slanina vepřová
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
4% Sacharidy 15 g
67% Tuky 50 g
33% Sodík 664 mg
69% Bílkoviny 39 g

Newyorkské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.

2

Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.

3

Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.

4

V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.

5

V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda

6

(10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.

7

V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept