Recept

Rýžový nákyp s jablky a ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34875
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jablka
70 g Máslo čerstvé
0,8 l Mléko plnotučné
20 g Ořechy vlašské
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
30 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
22% Sacharidy 78 g
39% Tuky 30 g
8% Sodík 156 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rýžový nákyp s jablky a ořechy postup přípravy receptu:

1

V mléce rozmícháme trošku cukru a soli a uvaříme v něm doměkka spařenou rýži. Necháme vychladnout.

2

Mezitím umícháme máslo do pěny, přidáme zbytek cukru, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a cca 15 minut třeme. Poté přimícháme rýži, tuhý sníh ušlehaný z bílků a loupané ořechy.

3

Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, rozložíme na něj oloupaná a udušená jablka, na ně rozetřeme zbytek těsta a ve středně rozehřáté troubě pečeme cca 45 minut.

4

Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplý.

Poznámka

Jablka dusíme v 1/4 l vody s 50 g cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept