Florentská pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Florentská pizza
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34876 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
250 g | Mozzarela na pizzu 40% |
250 g | Rajčata |
500 g | Špenát listový čerstvý |
200 g | Sýr Parmezán |
1 balení | Těsto na pizzu |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 208,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarela na pizzu 40%, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Florentská pizza postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto dle návodu na obalu. |
2 | Omyjeme důkladně špenát a necháme okapat. Na pánvi s 2 polévkovými lžícemi vody špenát spaříme. Následně špenát předáme na placky těsta a ozdobíme plátky rajčete. Osolíme špetkou soli. |
3 | Nakrájíme mozzarellu na plátky, přidáme ji na pizzu. Do středu opatrně rozklepneme jedno menší vejce. |
4 | Pizzu na závěr posypeme trochou parmazánu a opepříme. |
5 | V troubě pečeme cca 15 minut na 250 stupňů Celsia. |