Bylinkové kuře na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové kuře na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuřecí čtvrtky |
BYLINKOVÉ MÁSLO | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
90 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové kuře na grilu postup přípravy receptu:
1 | V hrnečku rozehřejeme máslo. Přidáme nasekanou petržel, pažitku, podle uvážení i česnek, osolíme a opepříme. |
2 | Kuře potřeme bylinkovým máslem a položíme je kůží dolů na zahradní gril nebo kůží nahoru 10 cm pod kuchyňský gril. Grilujeme 10 minut z každé strany, přitom je potíráme máslem. Přesvědčíme se, zda je propečené. |