Čekankové puky se sázenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankové puky se sázenými vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34882 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Čekanka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 514,7mg |
Draslík | 598,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankové puky se sázenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Čekankové puky očistíme a spodní stonek seřízneme. |
2 | Čekanku nakrájíme na kolečka a vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut. |
3 | Pokličku odstraníme, čekanku rozdělíme na kopečky a na každý rozklepneme vejce. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a vejce necháme srazit. |
4 | Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou. |