Recept

Bramborové šišky s cibulkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34884

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Cibule
100 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Pšeničná krupice
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
22% Sacharidy 80 g
7% Tuky 5 g
23% Sodík 463 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborové šišky s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.

3

Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.

4

Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.

Poznámka

Použijeme 1 větší nebo 2 malé cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept