Recept

Indické kuře s mandlemi

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34887
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
150 g Cibule
5 g Garam masala
4 ks Hřebíček
60 g Hrozinky
150 g Jogurt bílý
5 g Kardamom
10 g Kmín římský
800 g Kuřecí prsa
80 g Mandle
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Skořice celá
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
8% Sacharidy 31 g
44% Tuky 33 g
37% Sodík 741 mg
91% Bílkoviny 51 g

Indické kuře s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.

2

Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme.

3

Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř.

4

Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.

5

Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept