Indické kuře s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kuře s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
5 g | Garam masala |
4 ks | Hřebíček |
60 g | Hrozinky |
150 g | Jogurt bílý |
5 g | Kardamom |
10 g | Kmín římský |
800 g | Kuřecí prsa |
80 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Skořice celá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 174,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 437,2mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín římský, Mandle, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kuře s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku. |
2 | Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme. |
3 | Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř. |
4 | Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list. |
5 | Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme. |