Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Hrášek |
600 g | Jehněčí žebírka |
200 g | Maliny |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 429,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 190,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Jehněčí žebírka, Maliny, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat. |
4 | Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku. |
5 | Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený. |
6 | Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem. |