Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34891

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
250 g Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 45%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
5% Sacharidy 16 g
35% Tuky 26 g
17% Sodík 341 mg
19% Bílkoviny 11 g

Quiche lorraine postup přípravy receptu:

1

Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo.

2

Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky.

3

Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem.

4

Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept