Quiche lorraine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Quiche lorraine
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34891 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 483,3mg |
---|---|
Cholesterol | 127,9mg |
Draslík | 93,1mg |
Vláknina | 13,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Quiche lorraine postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo. |
2 | Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem. |
4 | Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené. |