Omeleta s paprikou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s paprikou a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34892 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Provensálské koření |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 519,2mg |
Draslík | 380,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, rozkvedláme, přilijeme vodu, přisypeme strouhaný sýr, sůl, pepř, posekané bylinky, promícháme a necháme vaječnou směs chvilku uležet. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm čtyři omelety z vaječné směsi. Rodělíme je na talířky. |
3 | Papriku zbavíme jádřince, cuketu oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. |
4 | Do pánve dáme rozehřát lžíci másla, přidáme nakládaná rajčata, přisypeme pokrájenou zeleninu, osolíme, zasypeme směsí bylinkového provensálského koření, pár minut podusíme, upravíme na omelety a ještě teplé podáváme. |