Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34893 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Jáhly - loupané proso |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,8 dl | Olej slunečnicový |
80 g | Ovesné vločky |
0,5 ks | Petržel - nať |
80 g | Strouhanka |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 20,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Droždí, Jáhly - loupané proso, Majoránka, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené. |
2 | Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut. |
3 | Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
4 | V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova. |
Měli jsme chuť na karbanátky, ale dcery chtěly nějaké zdravější, bez masa. Vyzkoušela jsem tyto. Hotová hmota se dlouho matlala a rozpadala, nešly tvořit karbanátky. Až po důkladném zahuštění strouhankou se daly tvořit placičky. Na tuku jsem nesmažila, peču tyhle věci v troubě, jen potřeném olejem. Jednak jsou všechny hotové najednou a jednak nejsou nasáklé tukem. Ochucení droždím je zajímavé a chutné.