Palačinky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34897 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 149,7mg |
Draslík | 252,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, rozkvedláme, přidáme mouku, sůl, mléko a vymícháme hladké těsto na palačinky. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm z těsta tenké palačinky. Vyndáme je z pánve a udržujeme teplé. |
3 | Do pánve dáme rozehřát lžíci másla, přisypeme plátky žampionů, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, posekané bylinky a krátce podusíme. Přilijeme smetanu, promícháme a odstavíme. |
4 | Palačinky rozdělíme na talíře, pomažeme žampionovou směsí, zavineme a ihned ještě teplé podáváme. |