Telecí medailónky přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí medailónky přírodní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 349 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
1000 g | Telecí kýta |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 219,0mg |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 386,4mg |
Vláknina | 94,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí medailónky přírodní postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 3 nebo 5 menších plátků (medailónků). Okraje nařízneme, maso mírně naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme. |
2 | Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme. |
3 | Nakonec šťávu zjemníme máslem a medailónky v ní krátce prohřejeme. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Stejným způsobem připravíme i vepřové medailonky.