Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami
Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 34900 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka sójová plnotučná |
1 dl | Olej slunečnicový |
500 g | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 144,4mg |
Draslík | 907,7mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka sójová plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. |
2 | Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty. |
4 | Podáváme horké i studené. |
Poznámka
Horké zeleninové karbanátky podáváme s bramborovou kaší a osmaženou jarní cibulkou. Studené chutnají samostatně, nebo je podáváme s chlebem.