Kuřecí prsa se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Marináda | |
---|---|
40 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 g | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 869,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 62,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana, Citronová šťáva, Kardamom, Koriandr mletý, Skořice mletá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do hmoždíře dáme kardamom, šafrán a nakrájený zázvor, dohladka je utřeme. V misce promícháme s citronovou šťávou, koriandrem a skořicí. |
2 | Prsa dáme do mělké misky, zalijeme marinádou a několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně pokryla. Zakryjeme a necháme 20 minut v chladničce marinovat. |
3 | Do pekáče nalijeme olej. Osolená kuřecí prsíčka v oleji několikrát obrátíme a kůží nahoru je klademe na pekáč. Pečeme 20-25 minut |
4 | v předehřáté troubě při 190 °C. |
5 | Maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Pekáč položíme na sporák, přilijeme smetanu a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí, omáčku prohřejeme. |
6 | Omáčku rozdělíme na 6 talířů, na ni vložíme porce kuřete, posypeme nasekanou petrželí a servírujeme. |