Vafle s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s celerem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34903 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
10 g | Bazalka |
200 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
150 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
120 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 g | Sůl |
10 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 192,4mg |
Draslík | 435,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s celerem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, pivo a vyšleháme těsto na vafle. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme nahrubo, přidáme do pánve k máslu, přisypeme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, podusíme asi 7 minut a odstavíme. |
3 | Vaflovač potřeme tukem a upečeme postupně křupavé vafle. Ty ještě teplé rozdělíme na talířky, doplníme celerovou směsí a ihned podáváme. |