Paprikové tarte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové tarte
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34907 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 ks | Česnek |
70 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 450,0mg |
Draslík | 990,1mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,7mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 149,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové tarte postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, tvaroh, špetku soli a máslo a vytvoříme z ingrediencí těsto. Vyválíme placku o průměru cca 30 centimetrů a vložíme do vymazané formy. Tu pak uložíme na chladné místo. |
2 | Ve smetaně rozmícháme vejce, ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Papriku rozkrojíme a očistíme od nečistot. Pak ji nakrájíme na proužky. Pórek umyjeme a následně nakrájíme na proužky. Cibuli nasekáme na drobno. |
3 | Všechnu zeleninu smícháme, prolisujeme do ní česnek a vše dáme na těsto. Na závěr přelijeme smetanovo-vaječnou směsí. |
4 | Vše dáme do trouby a pečeme alespoň 35 minut při 200 stupních Celsia. |