Recept

Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34915

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Droždí
1 kávová lžička Koření Mleté maso
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 14 g
57% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Drožďové karbanátky s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1/2 litrem vody. Necháme je 15-20 minut namočené. Pak je scedíme a dáme do mísy.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.

3

V pánvi na 2 lžicích másla zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme droždí a přimícháme vše k vločkám společně s majoránkou, kořením do na mleté maso, petrželkou, pepřem, česnekem, směs zahustíme grahamovou moukou a dosolíme podle chuti.

4

V pánvi rozpálíme sádlo, směs nabereme lžicí (vrchovatou) a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept