Karbanátky ze zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky ze zelí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34916 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Muškátový oříšek |
2 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
10 g | Sádlo škvařené |
200 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 292,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 229,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky ze zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. |
2 | Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
Poznámka
1