Palačinky s hráškem a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s hráškem a kukuřicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34919 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek mražený |
200 g | Kukuřice mražená |
40 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka žitná bílá |
50 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 394,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek mražený, Kukuřice mražená, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka žitná bílá, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s hráškem a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme žitnou mouku, přidáme žloutky, přilijeme mléko, vodu a vymícháme hladké těsto na palačinky. Přimícháme sníh z bílků a necháme odpočinout asi 10 minut. |
2 | V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, přidáme zmraženou kukuřici s hráškem, podlijeme vývarem a podusíme asi 7 minut. Zakápneme worcesterem, necháme tekutinu téměř vyvařit a odstavíme. |
3 | V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla a smažíme na ní tenké palačinky dozlatova. Rozdělíme je na talíře, svineme do kornoutku, naplníme zeleninou a ještě teplé podáváme. |