Lívance s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s cuketou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34924 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná celozrnná |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
160 g | Smetana zakysaná 11% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 139,9mg |
Draslík | 208,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 266,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Smetana zakysaná 11% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, smetanu, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Vymícháme hladké těsto na lívance. |
2 | Cuketu očistíme, zbavíme jadérek a nastrouháme nahrubo. Přimícháme do těsta. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme postupně menší lívance dozlatova. |
4 | Lívance upravíme na talířky a ještě teplé podáváme. Zvlášť v omáčníku podáváme zakysanou smetanu, ve které se lívance namáčejí. |