Sladkokyselá kuřecí prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá kuřecí prsa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cibule |
50 ml | Kečup |
250 g | Kompot ananasový |
250 g | Kopr čerstvý |
30 g | Koriandr čerstvý |
500 g | Kuřecí prsa |
30 g | Maizena - kukuřičný škrob |
50 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Marináda | |
---|---|
40 ml | Omáčka sojová světlá |
20 ml | Víno rýžové čínské |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 984,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Kompot ananasový, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí prsa, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá kuřecí prsa postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody. |
2 | Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát |
3 | je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat. |
4 | Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku. |
5 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku. |
6 | Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut. |
7 | Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. |
8 | Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem. |