Jednoduchý recept

Smetanový nákyp se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34932
Kategorie: Nákypy

Ingredience

Krém
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na tření
100 g Cukr moučkový
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Navrch
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
8% Sacharidy 28 g
65% Tuky 49 g
4% Sodík 90 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smetanový nákyp se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.

2

V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept