Čokoládový nákyp s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový nákyp s mandlemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34935 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
70 g | Čokoláda hořká |
70 g | Cukr moučkový |
70 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 318,9mg |
Draslík | 256,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhané neloupané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp vyklopíme do mísy, necháme vychladnout, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme. |