Recept

Indonéské kuře na jehle

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 34936

Ingredience

35 g Arašídy
600 g Kuřecí prsa
10 g Petržel - nať
Marináda
100 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
90 ml Omáčka sójová
3 stroužek Česnek
40 ml Šťáva citrónová
Omáčka satay
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
30 g Kokosová moučka
250 g Máslo arašídové
1 polévková lžíce Omáčka sójová
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
200 ml Voda pitná
10 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 133kJ
11% Sacharidy 39 g
61% Tuky 45 g
49% Sodík 986 mg
93% Bílkoviny 52 g

Indonéské kuře na jehle postup přípravy receptu:

1

Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.

2

Na marinádu:

3

Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.

4

Na omáčku satay:

5

Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.

6

Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.

7

Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty

8

grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.

9

Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept