Indonéské kuře na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indonéské kuře na jehle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
35 g | Arašídy |
600 g | Kuřecí prsa |
10 g | Petržel - nať |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
90 ml | Omáčka sójová |
40 ml | Šťáva citrónová |
Omáčka satay | |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
30 g | Kokosová moučka |
250 g | Máslo arašídové |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Česnek, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Máslo arašídové, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Petržel - nať, Omáčka sójová, Šťáva citrónová, Kokosová moučka, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indonéské kuře na jehle postup přípravy receptu:
1 | Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat. |
2 | Na marinádu: |
3 | Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme. |
4 | Na omáčku satay: |
5 | Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká. |
6 | Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou. |
7 | Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty |
8 | grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené. |
9 | Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy. |