Vánoční zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční zelňačka
Vánoční zelňačka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34937 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové koleno uzené |
1 l | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Lák z kysaného zelí vylijeme do hrnce, přidáme cukr, houby, česnek, bobkový list, maso a vaříme asi 40 minut. Když je maso uvařené, vyndáme ho z hrnce, nakrájíme na kostky a necháme stranou. |
2 | Smetanu smícháme s moukou, vylijeme do hrnce, zahustíme polévku, dáme zpátky nakrájené maso a necháme projít varem. |
3 | Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Polévku podáváme s opečeným anebo čerstvým chlebem.