Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 34937
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Houby sušené
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
200 g Vepřové koleno uzené
1 l Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
8% Sacharidy 27 g
37% Tuky 27 g
8% Sodík 159 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vánoční zelňačka postup přípravy receptu:

1

Lák z kysaného zelí vylijeme do hrnce, přidáme cukr, houby, česnek, bobkový list, maso a vaříme asi 40 minut. Když je maso uvařené, vyndáme ho z hrnce, nakrájíme na kostky a necháme stranou.

2

Smetanu smícháme s moukou, vylijeme do hrnce, zahustíme polévku, dáme zpátky nakrájené maso a necháme projít varem.

3

Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Polévku podáváme s opečeným anebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept