Recept

Houbový guláš se zakysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34938
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 g Bujón natur hovězí
2 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
80 g Sádlo vepřové škvařené
2 dl Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
5% Sacharidy 17 g
38% Tuky 29 g
11% Sodík 227 mg
16% Bílkoviny 9 g

Houbový guláš se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Omyté rajče s paprikou, kterou zbavíme semínek, pokrájíme na malé kousky.

2

Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme dozlatova, přidáme pokrájené houby a dusíme je do doby, až se vyvaří všechna voda. Pak přimícháme rajče s paprikou, sladkou mletou papriku, kmín, pepř, sůl, promícháme a dusíme přibližně 2-3 minuty.

3

Znovu promícháme a zalijeme vodou. Když se guláš začne vařit, přidáme kostku hovězího bujonu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10-15 minut.

4

Kysanou smetanu smícháme důkladně s hladkou moukou a zamícháme ji do guláše. Povaříme ještě 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Poznámka

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo křupavým bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept