Bezinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezinková omáčka
Bezinková omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34941 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
600 g | Bezinky |
70 g | Cukr krupice |
1 ks | Mandarinky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1,1 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 209g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 87g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 240,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 693,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Cukr krupice, Mandarinky, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vysypeme cukr, pokropíme ho 2 lžícemi vody a pomalu, za stálého míchání přivedeme k varu. Když cukr začne pěnit, přidáme očištěné bezinky a pomalu vaříme, aby zůstaly celé. |
2 | V hrníčku s mlékem rozkvedláme mouku, vylijeme do omáčky, přidáme med, vymačkanou šťávu z mandarinky, máslo, necháme projít varem a ihned odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s lívanečky, vdolky anebo zaléváme kynuté knedlíky. Na talíři ozdobíme mátou.