Švestková omáčka s uzenou krkovičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka s uzenou krkovičkou
Švestková omáčka s uzenou krkovičkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34944 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
100 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Povidla švestková |
3 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
500 g | Uzená krkovička vařená |
3 dl | Voda pitná |
3 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 445,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Mandle, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Povidla švestková, Uzená krkovička vařená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka s uzenou krkovičkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme povidla, zalijeme vodou, pořádně promícháme, přidáme skořici, hřebíček a pomalu vaříme, až do rozvaření povidel. |
2 | Do rozvařených povidel přidáme nakrájené švestky, plátky mandlí a sůl. |
3 | Zvlášť v hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem, pomalu ji přiléváme do omáčky a společně vaříme do zhoustnutí přibližně 20 minut. |
4 | Povidlovou omáčku servírujeme na teplém talíři s krkovičkou a houskovým knedlíkem. |