Recept

Staročeský houbový guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34947

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 870kJ
5% Sacharidy 18 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 238 mg
21% Bílkoviny 12 g

Staročeský houbový guláš postup přípravy receptu:

1

Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme, koriandr omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Očištěné cibule nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na rozpáleném másle. K cibuli přidáme houby, které podusíme. Když se z nich vydusí všechna šťáva, posypeme je sladkou a pálivou paprikou, ochutíme solí, kmínem, koriandrem a pepřem. Promícháme, přisypeme mouku a vše dozlatova osmažíme.

3

Houby podlijeme vodou a znovu je dusíme přibližně 10-15 minut.

4

Houbový guláš dochutíme prolisovaným česnekem, případně solí a podáváme.

Poznámka

Staročeský guláš podáváme s chlebem nebo s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept