Jednoduchý recept

Hovězí vařené na mrkvi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34949

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1,8 kg Hovězí kýta
3 dl Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Hořčice
8 ks Hřebíček
25 g Mouka pšeničná hladká
4 ks Mrkev kořen
1 ks Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
25 g Tuk
0,5 ks Tuřín

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 238kJ
11% Sacharidy 38 g
358% Tuky 268 g
20% Sodík 392 mg
116% Bílkoviny 65 g

Hovězí vařené na mrkvi postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve dáme pokrájené hovězí maso na plátky, přidáme rozčtvrcené cibule, bobkové listy, hřebíčky, skořici, cukr, vodu, aby pokryla maso. Přivedeme vše do varu, odebereme z povrchu pěnu, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu.

2

Přidáme pokrájenou mrkev, tuřín, pórek, pastinák, přikryjeme pokličkou a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké.

3

Poté odebereme 3 dl vývaru z pánve, smícháme tuk s moukou a vmícháme do vývaru. Uvedeme do varu, přidáme sůl, hořčici, pepř a podáváme omáčku k hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept