Hovězí vařené na mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vařené na mrkvi
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1,8 kg | Hovězí kýta |
3 dl | Hovězí vývar základní |
8 ks | Hřebíček |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pastinák |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
25 g | Tuk |
0,5 ks | Tuřín |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Skořice celá, Sůl, Tuk, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vařené na mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Do velké pánve dáme pokrájené hovězí maso na plátky, přidáme rozčtvrcené cibule, bobkové listy, hřebíčky, skořici, cukr, vodu, aby pokryla maso. Přivedeme vše do varu, odebereme z povrchu pěnu, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu. |
2 | Přidáme pokrájenou mrkev, tuřín, pórek, pastinák, přikryjeme pokličkou a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. |
3 | Poté odebereme 3 dl vývaru z pánve, smícháme tuk s moukou a vmícháme do vývaru. Uvedeme do varu, přidáme sůl, hořčici, pepř a podáváme omáčku k hovězímu masu. |