Recept

Makaróny se čtyřmi druhy sýra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34950
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

250 g Makarony milánské
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Sýr Ementál (Primátor)
50 g Sýr Fontina
50 g Sýr Gorgonzola
75 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 723kJ
16% Sacharidy 57 g
90% Tuky 68 g
136% Sodík 3 g
104% Bílkoviny 58 g

Makaróny se čtyřmi druhy sýra postup přípravy receptu:

1

Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Těstoviny uvaříme podle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

2

Mezitím necháme v pánvi vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Po každém přidání zamícháme vznikající omáčku šlehací metlou. Přilijeme smetanu spolu se suchým bílým vínem. Uvedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji odstavíme.

3

Do omáčky přisypeme nastrouhaný sýr ementál a sýr fontina spolu s gorgonzolou nakrájený na malé kostičky. Nakonec přisypeme třetinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a popřípadě dosolíme a dopepříme.

4

Uvařené těstoviny dáme do pekáče, promícháme s omáčkou a vršek zasypeme zbývajícím nastrouhaným parmezánem. Pečeme 30 minut do zlatohněda. Poté můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept