Hovězí zapékané s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí zapékané s rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34953 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cuketa |
350 g | Hovězí maso mleté |
3 dl | Hovězí vývar základní |
3 dl | Mléko nízkotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 dl | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 563,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí zapékané s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi osmahneme na sucho mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidáme bylinky, mouku, rajčatový protlak, sůl, pepř, hovězí vývar a přivedeme k varu na mírném plameni. Dusíme cca 30 minut, dokud nezhoustne. |
2 | Směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme ji vrstvou pokrájených rajčat a na to dáme pokrájené cukety. Smícháme solamyl s trochou mléka. Přilijeme zbývající mléko do pánve a přivedeme k varu. Přidáme směs se solamylem a povaříme dvě minuty, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z ohně, přidáme žervé a žloutek. Osolíme a opepříme. |
3 | Omáčku nalijeme na vrstvu cuket. Posypeme navrch parmezánem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 30 minut. |
4 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s čerstvým chlebem a zeleninou.