Jednoduchý recept

Hovězí zapékané s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 34953
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
4 ks Cuketa
350 g Hovězí maso mleté
3 dl Hovězí vývar základní
3 dl Mléko nízkotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
6% Sacharidy 20 g
23% Tuky 18 g
33% Sodík 651 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí zapékané s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi osmahneme na sucho mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidáme bylinky, mouku, rajčatový protlak, sůl, pepř, hovězí vývar a přivedeme k varu na mírném plameni. Dusíme cca 30 minut, dokud nezhoustne.

2

Směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme ji vrstvou pokrájených rajčat a na to dáme pokrájené cukety. Smícháme solamyl s trochou mléka. Přilijeme zbývající mléko do pánve a přivedeme k varu. Přidáme směs se solamylem a povaříme dvě minuty, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z ohně, přidáme žervé a žloutek. Osolíme a opepříme.

3

Omáčku nalijeme na vrstvu cuket. Posypeme navrch parmezánem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 30 minut.

4

Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s čerstvým chlebem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept