Recept

Sicilské lasagne s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 34955
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
250 g Lasagne
125 g Mozzarella
0,5 ks Mrkev kořen
45 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
60 ml Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové
60 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 090kJ
15% Sacharidy 55 g
105% Tuky 79 g
33% Sodík 654 mg
62% Bílkoviny 35 g

Sicilské lasagne s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání.

2

Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy.

3

Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí.

4

Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept