Recept

Smetanové houbové kyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34956
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2,5 dl Bujón zlatý hovězí
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
400 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
400 g Lišky čerstvé
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 152kJ
9% Sacharidy 33 g
50% Tuky 38 g
612% Sodík 12 g
24% Bílkoviny 13 g

Smetanové houbové kyselo postup přípravy receptu:

1

Čerstvé tvrdé lesní houby (hřiby a lišky) očistíme, pokrájíme na kousky, maličké plodnice lišek necháme celé. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Zakysanou smetanu si smícháme s hovězím bujonem z kostky, přidáme hladkou mouku a rozmixujeme dohladka.

2

V hrnci na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme do doby, až se z nich odpaří voda. Pak je osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a chvilku smažíme. Za stálého míchání pomalu přiléváme připravenou smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně 5-7 minut.

3

Podle chuti dosolíme, okyselíme octem a dochutíme cukrem - omáčka má být mírně sladkokyselá.

Poznámka

Houbovou smetanovou omáčku podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept