Fusilli se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 34957 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
115 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Gruyére |
30 ml | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fusilli |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 264,7mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 626,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 348,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut. |
2 | Mezitím ušleháme vejce s mlékem, smetanou a polovinou nastrouhaného gruyéru. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. |
3 | Polovinu uvařených těstovin dáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme polovinou proužků uvařené šunky a celou vrstvu těstovin a šunky zopakujeme. Přilijeme směs smetany a vajec a promícháme. Posypeme zbytkem gruyéru a nastrouhaným parmezánem. Pečeme dozlatova 30 minut. Poté můžeme ihned servírovat. |