Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 34959

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
150 ml Vývar drůbeží
30 g Řeřicha
Marináda
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
5 g Provensálské koření
5 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
39% Sodík 781 mg
60% Bílkoviny 34 g

Lionská kuřecí prsa postup přípravy receptu:

1

Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.

2

Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.

3

Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.

4

Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.

5

Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.

6

Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept