Lionská kuřecí prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lionská kuřecí prsa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
30 g | Řeřicha |
150 ml | Vývar drůbeží |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 633,1mg |
Vláknina | 895,0mg |
Vitamín A | 285,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Řeřicha, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar drůbeží, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lionská kuřecí prsa postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat. |
2 | Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme. |
3 | Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. |
4 | Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny. |
5 | Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce. |
6 | Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí. |