Recept

Francouzské kuřecí závitky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 34961
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Džem brusinkový
1000 g Kuřecí stehna
150 ml Vývar drůbeží
Nádivka
80 g Cibule
125 g Kaštany jedlé
15 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
25 g Slanina vepřová
30 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 904kJ
7% Sacharidy 24 g
52% Tuky 39 g
46% Sodík 925 mg
89% Bílkoviny 50 g

Francouzské kuřecí závitky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.

2

Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.

3

Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.

4

Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.

5

Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme

6

v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.

7

Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.

8

Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept